Blog

Hoe jij in 4 stappen je ideale studentenkamer inricht

Hoe jij in 4 stappen je ideale studentenkamer inricht

Het is eindelijk zover! Je verlaat je ouderlijk huis en gaat op kamers. Heb je je ideale plekje gevonden in jouw studentenstad? Dan is het tijd om hem in te richten. Maar hoe doe je dat? Wij zetten 4 stappen op een rijtje waardoor jij je studentenkamer in een handomdraai ideaal inricht.

Read more

Tips voor afstuderen in combinatie met bijbaan en afstudeerstage

Afstuderen in combinatie met bijbaan en afstudeerstage

Eindelijk is het zover, je mag afstuderen en beginnen met het schrijven van je onderzoeksvoorstel en scriptie! Nog maar een paar maanden en jij bent in bezit van je felbegeerde diploma! Toch? Wij merken echter vaak dat afstuderen een hele omschakeling is voor veel studenten. Op zich ook niet raar, je moet vaak het schrijven van je scriptie combineren met een afstudeerstage en vaak heb je daarnaast ook nog een bijbaan.

Read more

Wanneer ontvang je je zorgtoeslag in 2019?

Wanneer ontvang je je zorgtoeslag in 2019?

Zorgtoeslag is iets waar je als scholier of student met smart op wacht aan het einde van de maand. Maar wanneer ontvang je je zorgtoeslag precies in 2019?

Read more

Reisvaccinaties voor de top 20 bestemmingen buiten Europa

Reisvaccinaties voor de top 20 bestemmingen buiten Europa

Trek jij er deze zomer op uit om de wereld te ontdekken? In veel verre landen zijn bepaalde reisvaccinaties aanbevolen of zelfs verplicht. Helaas zijn vaccinaties niet gratis. Gelukkig worden de onkosten vaak geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit je zorgverzekering, als je hiervoor aanvullend verzekerd bent. Welke reisvaccinaties heb jij nodig voor jouw vakantiebestemming?

Read more

Trial and error: 5 redenen waarom falen op de werkvloer niet erg is

Trial and error: 5 redenen waarom falen op de werkvloer niet erg is

Als werknemer (zoals een ontwikkelaar) moet je wel beetje perfectionistisch zijn. Je doet gedetailleerd werk waarbij de kleinste veranderingen grootse gevolgen kunnen hebben. Daarnaast werk je in de meeste bedrijven heel zelfstandig. Jij bent de enige die kan wat jij kan, dus moet je soms ook in je eentje doorslaggevende beslissingen maken. Grote kans dat er wel eens iets fout gaat. Veel werknemers ervaren hierdoor veel stress en dit kan zelfs leiden tot een burn-out. Dit zijn 5 redenen waarom falen op de werkvloer absoluut niet erg is. In tegendeel zelfs!

Read more

Inboedelverzekering: verstandig voor studenten?

Inboedelverzekering: verstandig voor studenten?

Je gaat studeren en voor het eerst ga je zelfstandig ergens wonen op kamers. De woning deel je vaak met andere studenten. De woonkamer, de keuken en de badkamer worden ook vaak met elkaar gedeeld. Al snel zul je merken dat niet iedere student hetzelfde is. Zo leer je dat misschien niet iedereen even zorgvuldig is als jij. Of misschien blijk je zelf wel een beetje de chaotische student te zijn die de deur van zijn kamer weleens open laat staan.

Read more

Wees goed voorbereid en maak een noodplan!

Brand! Brand! Je huis staat in brand!

Natuurlijk hoop je dit nooit mee te maken! Helaas worden toch regelmatig mensen slachtoffer van een brand in huis. Wist je dat er jaarlijks gemiddeld 375 mensen worden geëvacueerd? Dit blijkt uit een onderzoek van het Rode Kruis. Volgens het Rode Kruis zijn Nederlanders nauwelijks voorbereid op dit soort (nood)situaties. De hulporganisatie maakt zich zorgen over het feit dat mensen vaak geen noodplan hebben opgesteld wanneer er een calamiteit uitbreekt.

Read more

Vergeten abonnementen, zet ze stop!

Vergeten abonnementen, zet ze stop!

Iedereen heeft vaste lasten. Denk aan je telefoonrekening, verzekering, huur, Spotify,  Netflix, sportvereniging, noem maar op. Meestal worden deze kosten door middel van automatische incasso’s maandelijks bij je afgeschreven. Dat is aan de ene kant super handig: je hoeft er niets voor te doen. Aan de andere kant is dat juist het probleem!

Read more

Populaire bijbaantjes onder jongeren

Populaire bijbaantjes onder jongeren

Wil jij zorgeloos genieten tijdens je studententijd zonder een torenhoge studieschuld op te bouwen? Een bijbaan is dan misschien wel dé oplossing. Handig om wat extra geld te verdienen én ervaring op te doen. Heb je geen idee wat voor soort bijbaan bij jou past? Hier een aantal populaire bijbaantjes onder jongeren om inspiratie op te doen!

Read more

Welk internetabonnement past het beste bij jou?

Welk internetabonnement past het beste bij jou?

Internetproviders zijn er tegenwoordig in overvloed. Allemaal hebben ze aantrekkelijke aanbiedingen en abonnementen. Doordat er zoveel providers zijn, kan het soms lastig zijn om het juiste abonnement af te sluiten. Hoe kom je erachter welk internetabonnement het best bij jou past?

Read more