Blog

Populaire bijbaantjes onder jongeren

Populaire bijbaantjes onder jongeren

Wil jij zorgeloos genieten tijdens je studententijd zonder een torenhoge studieschuld op te bouwen? Een bijbaan is dan misschien wel dé oplossing. Handig om wat extra geld te verdienen én ervaring op te doen. Heb je geen idee wat voor soort bijbaan bij jou past? Hier een aantal populaire bijbaantjes onder jongeren om inspiratie op te doen!

Read more

Welk internetabonnement past het beste bij jou?

Welk internetabonnement past het beste bij jou?

Internetproviders zijn er tegenwoordig in overvloed. Allemaal hebben ze aantrekkelijke aanbiedingen en abonnementen. Doordat er zoveel providers zijn, kan het soms lastig zijn om het juiste abonnement af te sluiten. Hoe kom je erachter welk internetabonnement het best bij jou past?

Read more

ByDeHand: Your Personal Organizer

ByDeHand: Your Personal Organizer!

Zorgtoeslag, huurtoeslag, belastingteruggave, er is in Nederland van alles waar je als jongere recht op hebt. Toch maken veel jongeren hier nog steeds geen gebruik van. Ze lopen dan al snel honderden euro’s per jaar mis! Maar hoe zorg je er nu voor dat je wél alles krijgt waar je recht op hebt?

Read more

Het sollicitatiegesprek: waar moet je op letten?

Het sollicitatiegesprek: waar moet je op letten?

Uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Gefeliciteerd! Op sollicitatiegesprek komen is natuurlijk altijd spannend, zeker als student of net afgestudeerde, wanneer je nog niet zoveel ervaring hebt met solliciteren. Dat je op tijd dient te komen en er netjes uit hoort te zien, dat weten we nu wel. Maar waar moet je nog meer op letten? In dit artikel hebben wij een paar belangrijke punten voor je op een rij gezet!

Read more

Hoe maak je een goed CV?

Hoe maak je een goed cv?

Net begonnen aan een studie of al een tijdje aan het studeren? Dan weet je ook dat studeren niet goedkoop is. Zo moet je collegegeld betalen, boeken kopen en wil je ook volop genieten van het studentenleven. Om dit allemaal te bekostigen nemen veel studenten een bijbaan. Om een leuke bijbaan te vinden is het belangrijk dat je cv goed op orde is. We hebben daarom 3 tips voor het maken van een goed cv, zodat jij jouw ideale baan krijgt!

Read more

Uit huis? Besparen maar!

Het huis uit? Besparen maar!

Tromgeroffel, het is zover! Je gaat het ouderlijk huis verlaten. Dat is een bijzonder moment, zowel voor het thuisfront als voor jezelf. De gevolgen: er staat niet meer elke avond een warme maaltijd voor je klaar, je moet zelf je inrichting regelen en als je dak lekt moet je er zelf een pan onder zetten. Ook moet je allerlei contracten, zoals voor internet en energie, voor jezelf gaan afsluiten.

Read more

Eindelijk 18! En nu..?

Eindelijk 18! En nu..?

Je achttiende verjaardag is een belangrijke mijlpaal, ook op financieel gebied. Je bent namelijk voortaan zelf verantwoordelijk voor je geldzaken. Wat betekent dat voor jou, maar ook voor je ouders? – Van KAJ VAN ARKEL

Read more

Back to school: geld lenen voor de studiekosten

Back to school: geld lenen voor de studiekosten

Het studentenleven is niet goedkoop. Je moet je studie, je kleding en je uitstapjes betalen. Als je uitwonend bent, komen daar een hele hoop andere kosten bovenop. Het kan zijn dat je het zelfs met je bijbaantje niet bekostigd krijgt. Je kunt, als het echt nodig is, tijdens je studie geld lenen. Let wel op wat voor manier van lenen je kiest!

Read more

Hoe regel je eenvoudig goedkoop energie?

Hoe regel je eenvoudig zelf goedkope energie?

Als je op jezelf gaat wonen, is de kans groot dat je ook energie moet regelen. Het is dan natuurlijk wel lekker als je daar niet te veel voor hoeft te betalen.

Read more

Studentenreisproduct

Studentenreisproduct

Met het studentenreisproduct kunnen studenten gratis of met korting met het OV reizen, super handig! Voor veel studenten is het alleen niet duidelijk hoe lang ze hier eigenlijk recht op hebben. Dit zorgt ervoor dat meerdere studenten tegen een boete aanlopen!

Read more