Hoe regel je eenvoudig zelf goedkope energie?

Als je op jezelf gaat wonen, is de kans groot dat je ook energie moet regelen. Het is dan natuurlijk wel lekker als je daar niet te veel voor hoeft te betalen. Het uitzoeken van energiecontracten is veel werk en best ingewikkeld, daarom leggen we je in deze blog helder uit waar je op moet letten.

 

Via vergelijkingssites bieden veel energieleveranciers je een welkomstbonus of korting aan als je bij hen een contract afsluit. Dit zijn vaak best grote bedragen en hierdoor is het bedrag dat je per jaar moet betalen een stuk lager dan normaal. Door slim te zoeken en te vergelijken, kun je hier elk jaar flink mee besparen. Bij Pricewise kan je eenvoudig en snel zelf vergelijken!

 

Waar moet je op letten?

Als je gaat een energiecontract gaat afsluiten of wil overstappen van energieleverancier, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

Welkomstbonus

De welkomstbonus of korting is alleen geldig als je het hele contract uitzit. Beëindig je je contract eerder, dan krijg je dus niet de beloofde korting en moet je alsnog bijbetalen.

Hoger tarief na je contract

Als je huidige energiecontract afloopt en je doet niets, betaal je vanaf dat moment vaak direct de standaardtarieven van jouw leverancier. Deze tarieven zijn meestal een stuk hoger. Je gaat dan dus opeens meer betalen!

Het beste moment om over te stappen

Het bedrag dat je maandelijks betaalt, is eigenlijk een voorschot op je jaarrekening. Zomers verbruik je natuurlijk minder energie dan in de winter, maar je maandelijkse voorschot blijft gelijk. Eigenlijk betaal je in de zomer dus al een deel van je verbruik in de winter. Als je in de zomermaanden overstapt, voorkom je dat je tegen een ongunstig tarief al voor een deel de winter betaald hebt.

 

Wil je meer informatie of meer handige tips? Klik dan hier!