Goede (financiële) voornemens 2016

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat wij Nederlanders weg zijn van goede voornemens. Zo maakt bijna tweederde van de Nederlandse bevolking goede voornemens voor het komende jaar. Helaas zijn wij iets minder in het bewerkstelligen van deze voornemens. Want helaas houdt maar één derde van deze levenverbeteraars het vol. Toch vindt Leuker.nl het leuk om wat belangrijke goede voornemens die voor iedereen handig zijn op een rijtje te zetten. Dus bij deze onze financiële goede voornemens voor 2016!

Meer sporten en gezonder eten

De meeste mensen hebben als goede voornemens meer sporten en gezonder eten. Zo neemt het aantal inschrijvingen voor de sportschool in de maand januari ook drastisch toe. Alleen zijn de nieuwe leden vaak een paar maanden later niet meer in de sportschool te vinden. Niet dat meer bewegen en gezonder eten niet belangrijk is maar wij gooien de goede voornemens op een andere tour. Leuker.nl geeft jullie namelijk een aantal goede financiële voornemens waarmee je in 2016 extra geld overhoudt om leuke dingen te doen! Klinkt goed toch?

Goede financiële voornemens 2016:

  • Heb jij een sneakers/tassen/jurkjes/t-shirts verslaving en geef jij daar maandelijks honderden euro’s aan uit? Stel dan voor jezelf een periode vast (bijvoorbeeld 3 of 6 maanden) waarin je geen geld mag uitgeven aan je koopverslaving. Vervolgens kan je ook een datum vaststellen waarin je jezelf kan belonen met dat geweldige jurkje of die vette sneakers. Goede voornemens zijn namelijk alleen vol te houden als je zo af en toe ook een zondig momentje hebt.
  • Ben jij 18 jaar of ouder, en wil jij maandelijks een extra zakcentje in 2016? Dan is het heel simpel, je bent namelijk verplicht een zorgverzekering af te sluiten en zorgtoeslag gaat hier hand in hand mee. Want ben jij scholier of student dan heb je waarschijnlijk recht op zorgtoeslag! Alleen moet je die zorgtoeslag wel eventjes aanvragen. Vraag dan ook makkelijk en snel je zorgtoeslag op Leuker.nl aan en profiteer van mooie acties en kortingen.
  • Houdt een financieel dagboek bij. Het is echt waar, dit helpt voor je roekeloze uitgaven. Als je bijhoudt wat je maandelijks aan boodschappen, huur, belastingen, verzorgingsproducten en kleren uitgeeft heb je een betere grip op je budget. Dat betekent aan het einde van de maand meer geld om iets leuks te doen! Schrijf dus op wat je waar aan uitgeeft en bespaar zo extra geld.
  • Nog een belangrijk voornemen is het doen van je belastingaangifte. Want wist je dat één derde van de jongeren hun belasting niet terugvraagt? En dat ze daar gemiddeld zo’n 250 a 275 euro mee mislopen? Hartstikke zonde toch?! Doe daarom in 2016 je belastingaangifte en weet zeker dat je geen geld misloopt. Helaas kan het terugvragen van je belasting soms best vervelend en lastig zijn. Maar wees gerust want Leuker.nl maakt het extra makkelijk en leuk. Op www.leuker.nl kan je namelijk zonder DigiD je voorlopige teruggave starten en kan je ook nog eens van mooie deals en kortingen profiteren! Dus vlug vlug vraag die belasting terug!
  • Orden je financiën! Er zijn wel duizenden redenen waarom het op orde hebben van je financiële situatie belangrijk is, maar we zullen je niet platgooien met deze redenen. Lees daarom de blog: “Vijf redenen waarom het op orde hebben van je financiën belangrijk en leuk is” en je bent er geheid van overtuigd dat ook jij in 2016 je geldsituatie eens flink onder de loep moet nemen.
  • En denk je toch ‘heej, ik wil zowel financieel als fysiek fit worden in 2016’? Dan hebben wij de beste deal voor jou! Doe jij namelijk je belastingaangifte op Leuker.nl of kies je er voor om je zorgtoeslag bij ons aan te vragen dan kun je nu ook nog eens extra voordelig sporten bij Train More! Twee goede voornemens in één dus met dubbel zo veel voordeel!

Dit waren onze 6 financiële ‘goede voornemens’ tips! Heb jij zelf nog goede voornemens die je met onze lezers wil delen? Zet ze onder deze blog in een reactie en zo zorgen we samen voor een financieel bewuster Nederland in 2016. Het Leuker team wenst iedereen een mooi, leuk, spannend en gaaf 2016 toe!