De GSB biedt studenten gratis rechtshulp en huurchecks

Leuker.nl is altijd op zoek naar interessante samenwerkingen en hoopt hiermee jongeren en studenten nog beter van dienst te kunnen zijn.Zo kijken we ook steeds meer naar intensieve educatieve samenwerkingen en hebben we onlangs contact gehad met de Groninger Studentenbond, dé vakbond die zich inzet voor de belangen van studenten in Groningen.

Zo gaat de Groninger Studentenbond  in gesprek met de gemeente, Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool en komen zij op voor goede studentenhuisvesting, onderwijs en een sterke rechtspositie van studenten.

Steunpunt Bemiddelingskosten Groningen

Een recent voorbeeld hiervan is het opzetten van het Steunpunt Bemiddelingskosten Groningen waar de GSb zich ruim een jaar voor heeft ingezet om de problematiek met hoge bemiddelingskosten en slechte makelaars aan te pakken en hiervoor aandacht te vragen. Zij hebben in samenwerking met hun advocaat hun eerste zaak gewonnen en ervoor gezorgd dat een student maar liefst 700 euro terugkreeg!

Ontwikkelingen hoger onderwijs

De GSB probeert studenten zo goed mogelijk te informeren over ontwikkelingen in het hoger onderwijs en hun rechten. Dit doen ze op verschillende manieren, zoals het opinieblad de Nait Soez’n, het jaarlijkse Kamerboek en digitale en sociale media.

Gratis rechtshulp

Ook biedt de GSB gratis rechtshulp aan studenten, die bijvoorbeeld problemen hebben met hun huisbaas, een meningsverschil met een scriptiebegeleider of een BSA hebben gekregen. Het Juridisch Steunpunt en Huurteam bieden hiervoor advies en kunnen eventueel bemiddelen. Het Huurteam voert tevens gratis huurchecks uit om te bepalen of je te veel huur betaalt.

De taken van de GSb zijn erg breed: of het nou het organiseren van een demonstratie tegen het leenstelsel is, het opzetten van een kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen in Groningen of het verstrekken van relevante informatie, de GSb komt op voor studenten. Net als de Groninger Studentenbond is Leuker.nl er om studenten te helpen. Wil jij nog meer over studeren, financiën of zorg weten? Volg ons dan op Facebook of Twitter en mis nooit meer iets!