Heeft iedereen recht op vakantiegeld?

Heeft iedereen eigenlijk recht op vakantiegeld? De meeste Nederlanders met een inkomen uit loon of een uitkering krijgen namelijk vakantiegeld. Wil jij weten of je ook recht hebt op vakantiegeld? Lees dan snel verder.

Vakantiegeld

In Nederland is het zo geregeld dat wanneer je hier een inkomen ontvangt dat je dan recht hebt op vakantiegeld. Hierbij is het niet van belang of je inkomen uit loon is of dat je misschien een uitkering hebt. Als je in Nederland een inkomen ontvangt dan heb je gewoonweg recht op vakantiegeld. Zelfs al ben je ziek (en duurt dit lang) dan bouw je gewoon vakantiegeld op. Je opgebouwde vakantiegeld kan daarom ook niet opeens komen te vervallen.

Vakantiegeld met AOW

Ook mensen met een AOW-uitkering bouwen vakantiegeld op. Alleen wordt het vakantiegeld dan maandelijks bij je uitkering opgeteld.

Krijg ik nog vakantiegeld als ik wordt ontslagen?

Zelfs in het ergste geval, namelijk wanneer je wordt ontslagen dan heb je nog recht op vakantiegeld. Dit vakantiegeld is het geld dat je tot je ontslag hebt opgebouwd. Vaak wordt je opgebouwde vakantiegeld dan met je laatste loon uitbetaald. Wil je weten hoe de hoogte van je vakantiegeld wordt berekend? Lees dan ‘vakantiegeld hoogte en uitbetaling

Zwangerschaps- en bevallingsverlof

Wel is er een uitzondering. Namelijk wanneer je zwanger bent. Tijdens bevallings- en zwangerschapsverlof bouw je namelijk geen vakantiegeld bij je werkgever op maar wel bij het UWV. Meer informatie over vakantiegeld tijdens je zwangerschap? Kijk dan op de website van zwangerschapsverlof informatie.

Kortom, als je als scholier, student of jongere werkzaam bent of een inkomen hebt uit een andere bron dan heb je recht op vakantiegeld! Wil je ook weten hoeveel dat vakantiegeld precies is en wanneer de uitbetaling is? Lees dan ook de blog: ‘vakantiegeld hoogte en uitbetaling‘. Altijd op de hoogte blijven van belangrijke financiĆ«le weetjes? Volg Leuker.nl dan ook op Facebook en Twitter.