Hoe maak je een goed cv?

Net begonnen aan een studie of al een tijdje aan het studeren? Dan weet je ook dat studeren niet goedkoop is. Zo moet je collegegeld betalen, boeken kopen en wil je ook volop genieten van het studentenleven. Om dit allemaal te bekostigen nemen veel studenten een bijbaan. Om een leuke bijbaan te vinden is het belangrijk dat je cv goed op orde is. We hebben daarom 3 tips voor het maken van een goed cv, zodat jij jouw ideale baan krijgt!

 

Zorg dat je opvalt!

Om een goede eerste indruk te maken is het belangrijk dat je cv op een positieve manier opvalt. Het is immers het eerste wat het bedrijf van jou ziet. Waarschijnlijk zien ze heel veel cv’s voorbij komen; zorg er daarom voor dat je cv niet te gewoontjes is en probeer er een persoonlijke touch aan te geven. Je kunt je cv bijvoorbeeld mooi vorm geven met handige tools al InDesign of Photoshop. Ook Canva is een goed hulpmiddel om je cv op een leuke manier in te richten.

 

Geef een compleet beeld van jezelf

Naast informatie over jouw opleidingen en mogelijk eerdere werkervaringen, kun je op je cv nog meer info zetten. Zo kan het bedrijf je wat beter leren kennen en kunnen ze bepalen of je bij het bedrijf past. Vermeld daarom ook je interesses in het dagelijks leven maar ook activiteiten die je misschien naast je opleiding hebt gedaan. Denk hierbij aan een commissie op de middelbare school of sportvereniging, aanvoerder van het voetbalteam of vrijwilligerswerk.

 

Check je cv op taal- en spelfouten

Wanneer er veel taal- en/of spelfouten in je cv zitten, is de kans groot dat het bedrijf je hierop afrekent. Om dit te voorkomen is het daarom belangrijk om je cv hierop goed te checken. Ben je niet zo goed in taal en vind je dit moeilijk? Laat het dan door iemand in je omgeving nakijken of schakel professionele hulp in. Bij Sollicitego kun je bijvoorbeeld een cv-check laten doen. Dan weet je zeker dat je cv foutloos onder de ogen van het bedrijf komt!

 

Het kan zijn dat je het zelfs met je bijbaantje niet alles bekostigd krijgt. Je kunt dan, als het echt nodig is, tijdens je studie geld lenen. Lees hier waar je allemaal op moet letten!