Hoe moet ik mijn zorgtoeslag stopzetten?

Wil jij je zorgtoeslag stopzetten? Je leest hier hoe dat precies moet. Heb jij juist recht op zorgtoeslag? Ga dan naar Leuker.nl en vraag binnen een paar minuten en zonder DigiD je zorgtoeslag aan!

Wanneer heb je recht op zorgtoeslag?

Zorgtoeslag is een maandelijkse financiële bijdrage van de overheid waarmee je je zorgverzekering (deels) kunt betalen. Voordat je zorgtoeslag aanvraagt zijn er een paar voorwaarden waar je aan moet voldoen.  Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet:

  • Je moet beschikken over de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning.
  • Je eigen vermogen (spaargeld) mag niet hoger zijn dan 106.941 euro bruto (2016).
  • Je bent in 2016 geen militair, gedetineerd of gemoedsbezwaard.

 

Hoe zet je je zorgtoeslag stop?

Het is heel simpel om je zorgtoeslag uitbetaling stop te zetten. Sinds een aantal jaar kan je namelijk al je wijzigingen met betrekking tot toeslagen via ‘Mijn toeslagen‘ van de Belastingdienst regelen. Dit is je persoonlijke pagina voor allerlei toeslagen, zo ook voor de zorgtoeslag. Het enige nadeel is dat je om in te loggen op je persoonlijke pagina wel een DigiD-code nodig hebt. Heb je je DigiD-inlogcode gevonden en ben je eenmaal ingelogd dan is het enkel een kwestie van een paar instructies volgen en klaar is kees.

Mijn toeslagen

Op je persoonlijke pagina van ‘Mijn toeslagen‘ kun je naast je zorgtoeslag stopzetten nog veel meer. Je kunt hier namelijk ook zien welke toeslagen je nog meer ontvangt en welke persoonlijke gegevens er allemaal van je bekend zijn. Daarnaast is er nog de optie om nieuwe toeslagen aan te vragen of je gegevens te wijzigen. Lukt het je nou toch niet om je zorgtoeslag stop te zetten? Dan doe je er verstandig aan om even een belletje naar de Belastingdienst te doen, die je vervolgens verder kunnen helpen.

Heb je naast het aanvragen of stopzetten van je zorgtoeslag nou nog meer financiële vraagstukken waar je mee zit? Volg ons dan op Twitter en Facebook en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste financiële ontwikkelingen en handige geldtips.