Krap bij kas Geldtip 3 – Meer groenten minder vlees

Het is pijnlijk maar waar, maar iedereen herkent de situatie wel waarin je niet meer zoveel geld hebt om te besteden. Of om eerlijk te zijn: die momenten waarop je platzak bent en je helaas nog eventjes moet wachten totdat je salaris op je rekening wordt gestort. Daarom geeft Leuker.nl studenten en scholieren handige geldtips om toch nog de maand door te komen!

Geldtips in Krap bij Kas

Die vele drankjes op het terras en leuke nieuwe schoenen hebben toch zo hun tol geëist en dat is voelbaar aan je portemonnee. Dat betekend maar één ding; totdat je weer geld hebt moet je een andere levensstijl gaan aanmeten. Wij helpen je daar mee door in de rubriek ‘Krap bij kas’ elke keer een geldtip te geven. Volg ons dus op Facebook en Twitter en weet zeker dat je niks op financieel gebied mist!

De tip van vandaag:

Halveer vlees of vis en verdubbel de groenten bij je dagelijkse maaltijd

Zoals elke op-zichzelf-wonende jongere weet, boodschappen zijn duur en zeker vlees is niet goedkoop! Dus wat moet je dan doen als je laatste centen je knip uit zijn gevlogen? Heel simpel, je gaat over op groenten!

Dure boodschappen

Je betaald al gauw rond de 5 euro voor een heerlijk mals biefstukje (van 300 gram) dus tel maar uit hoeveel dit is als je dat een paar keer per week doet. Nou kopen de meeste arme scholieren en studenten geen biefstuk maar is er vaak wel iets van vis of vlees bij de maaltijd. En tegenwoordig met de vele healthblogs is zalm uitermate populair geworden. Wat overigens niet erg goedkoop is, namelijk 7 hele euries voor nog geen 300 gram zalmfilet!

Goedkoop en goed voor het milieu

Naast dat het halveren van je vlees inname of vismaaltijd een stuk goedkoper is is het ook nog eens goed voor het milieu en alle lieve diertjes. Kortom, halveer die vlees- of vishap en voor dat je het weet zit je niet meer krap! Volg ons daarnaast op Facebook en Twitter en mis nooit meer een handige geldtip.