Populaire bijbaantjes onder jongeren

Wil jij zorgeloos genieten tijdens je studententijd zonder een torenhoge studieschuld op te bouwen? Een bijbaan is dan misschien wel dé oplossing. Handig om wat extra geld te verdienen én ervaring op te doen. Heb je geen idee wat voor soort bijbaan bij jou past? Hier een aantal populaire bijbaantjes onder jongeren om inspiratie op te doen!

 

Winkel

Als medewerker in een winkel is het jouw taak om klanten aan te spreken, jouw productkennis te delen en hen te enthousiasmeren voor een productaankoop. Kwaliteiten zoals verkoopvaardigheden, goed kunnen luisteren, gastvrijheid en prioriteiten stellen komen zeker van pas bij deze bijbaan. Bezit je één van deze kwaliteiten nog niet? Geen paniek, veel bedrijven bieden voldoende trainingen aan!

 

Horeca

Werken in de horeca is niet voor iedereen weggelegd. Je moet overzicht kunnen houden, flexibel zijn en een enthousiaste uitstraling hebben. Het allerbelangrijkste bij deze bijbaan is dat je onthoudt dat de klant altijd koning is. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de gast tevreden is en blijft. Als je dit in je hebt is werken in de horeca de perfect bijbaan. Flexibele werktijden, fooi en sluit drankjes. Naast een kroeg of restaurant kan je er ook voor kiezen om op festivals te gaan werken. Terwijl je geniet van de sfeer en muziek serveer je drankjes of eten aan de festivalgangers.

 

Promotie

Deze bijbaan staat in het teken van het werven van klanten/donateurs of het promoten van producten. Het aanspreken van mensen op straat of aan de deur is daarbij de eerste stap. Ook bij deze bijbaan is het geen punt als je geen ervaring hebt, je krijgt namelijk vooraf een training zodat je goed voorbereid kunt beginnen. Als promotor kan je zelf je werktijden bepalen, werk je met een team vol leeftijdsgenoten en kan je bonussen verdienen bovenop je salaris. Het fijne is dat promotors in elke stad in Nederland aan het werk kunnen. Er is dus altijd wel een mogelijkheid bij jou in de buurt!

 

Callcenter

Als je gaat werken in een callcenter kan je kiezen tussen twee verschillende soorten bijbanen. Het beantwoorden van vragen van klanten of het verkopen van een product of dienst. De vraag is waar haal jij de meeste voldoening uit? Het helpen van mensen of het behalen van een verkooptarget?

 

Chauffeur

Ben je in het bezit van een rijbewijs, enkele jaren rijervaring en vind jij autorijden niet vervelend? Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar flexibele chauffeurs die hun mensen of auto’s kunnen verplaatsen van a naar b. Wie weet scoor je met deze bijbaan wel een aantal waardevolle connecties voor je netwerk!

 

Bijles

Deze bijbaan houdt in dat jij middelbare scholieren bijles geeft. Je helpt ze met het leren voor toetsen, het maken van hun huiswerk en plannen. Daarnaast ben je een rolmodel die de leerlingen coacht en persoonlijk begeleid. Voor deze bijbaan heb je wel geduld en kennis over de vakken nodig.

 

Staat er iets voor jou tussen? Of juist niet? Studentjob.nl heeft een groot aanbod aan vacatures voor studenten. Daar vind je dus altijd de bijbaan die bij jou past!

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met StudentJob