Refurbished iPhones: de ideale oplossing voor studenten

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder een smartphone. Ook studenten hebben er altijd een bij zich, voor het bijhouden van hun agenda, het maken van notulen of het zoeken naar de actuele treintijden. Maar een nieuwe smartphone is duur, en niet alle studenten kunnen zich dat veroorloven. Daarom gaan ze op zoek naar andere alternatieven, zoals de refurbished iPhone.

De refurbished iPhone

Niet iedereen weet wat een refurbished iPhone precies is. Dit zijn tweedehands smartphones die nog volledig functioneren en garantie hebben. De smartphones worden goed gecontroleerd op mogelijke defecten voordat ze de worden verkocht, en meestal krijg je er zelfs nieuwe accessoires bij. Een groot verschil met een nieuwe iPhone is de prijs. Een refurbished iPhone is namelijk stukken goedkoper. En niet alleen de oudere maar ook de nieuwere modellen zijn al refurbished te verkrijgen, zoals een iPhone X refurbished. Daarnaast is een refurbished iPhone ook nog eens goed voor het milieu!

 

Hoeveel geld bespaar je?

Maar hoeveel geld bespaar je nu precies met een refurbished iPhone? Kun je dan niet toch beter gewoon een nieuwe kopen? Het antwoord is nee. Voor een nieuwe iPhone X betaal je namelijk al gauw €800, terwijl de refurbished variant ongeveer €500 is. Deze prijs ligt dus stukken lager en bespaart je zo’n €300.

 

Waar moet je op letten?

Ondanks dat refurbished iPhones goed gecontroleerd zijn voordat deze op de markt komen, is het van belang dat je zelf ook nog op een aantal punten let. Niet alle refurbished iPhones komen namelijk even goed uit de test en worden ondanks dat alsnog verkocht. Controleer allereerst goed de conditie van de iPhone. Check of hij niet al te erg onder de krassen zit, en bekijk de batterijcapaciteit bijvoorbeeld met een app zoals Battery Life. Daarnaast is het belangrijk dat je goed de beoordelingen van de aanbieder leest. De meeste refurbished iPhones worden online aangeboden, en daarom is het slim om een goed beeld te krijgen van de services die door de aanbieder worden aangeboden. Check tot slot de garantietermijn. Je kunt het beste kiezen voor een aanbieder die minimaal 1 jaar garantie biedt, zodat je zeker weet dat je een gratis reparatie of nieuwe refurbished iPhone krijgt wanneer de aangeschafte kapot gaat.