Hoe jij in 4 stappen je ideale studentenkamer inricht

Het is eindelijk zover! Je verlaat je ouderlijk huis en gaat op kamers. Heb je je ideale plekje gevonden in jouw studentenstad? Dan is het tijd om hem in te richten. Maar hoe doe je dat? Wij zetten 4 stappen op een rijtje waardoor jij je studentenkamer in een handomdraai ideaal inricht.

     1 Inspiratie opdoen

De inrichting van je studentenkamer begint bij het kiezen van jouw ideale stijl. Hoe richt jij je huis in als je er een koopt? Inspiratie opdoen kan op verschillende manieren. Onze favoriet? Maak borden op Pinterest en pin meubilair, stijlen, kleuren en materialen vast die volgens jou niet mogen ontbreken in je studentenkamer. Maak vervolgens uit deze pins een selectie en ontwikkel een bord met jouw definitieve stijl.

   2 Klim achter de tekentafel

Wanneer je stijl bepaald is, is het tijd om een vloerplan te maken. De ruimte in studentenkamers is vaak beperkt waardoor je effectief met je ruimte om moet gaan. Schets je meubilair en maak optimaal gebruik van de ruimte. Bedbanken en meubilair aan muren zijn erg ruimtebesparend en echte aanraders. Floorplanner is een handige tool om je kamer digitaal te schetsen.

    3 Haal de basics in huis

Nu je precies weet waar je welk meubilair wilt plaatsen, kun je gaan inslaan. De Ikea is natuurlijk de heilige tempel voor goedkope inrichting van studentenkamers. Begin met het kopen van dingen die je echt nodig hebt om te ‘overleven’. Denk hierbij aan een (bed)bank, bureau en kast. Marktplaats en de kringloop hebben ook een enorm ruim aanbod in degelijk meubilair. Struin beiden kritisch af en wie weet haal jij je meubilair voor een prikkie in huis!

    4 Voeg persoonlijkheid en sfeer toe

Je wil voorkomen dat je studentenkamer een Ikea-showroom wordt. Hierom is het van belang dat je persoonlijkheid en sfeer toevoegt. Laat je favoriete (vakantie)foto’s printen en plaats ze in vrolijke lijstjes. Ook geven souvenirs van vakanties een verbazingwekkend effect. Sfeer kun je op verschillende manieren toevoegen. Natuurlijk is het belangrijk dat je de juiste verlichting kiest. Een sier- of geurkaars zorgt voor een rustgevend en romantisch sfeertje laat op de avond. Doe je gordijnen, vitrages of duo rolgordijnen dicht voor de nodige privacy en ontwikkel binnen no-time een heerlijk sfeertje.

Na deze 4 stappen heb jij de inrichting van je studentenkamer zo gefixt! Veel succes met je heerlijke studententijd en deel je het eindresultaat met ons?