Tips and tricks bij het vinden van een studentenkamer

Het is niet altijd even makkelijk en al helemaal niet als je op zoek gaat in één van de populaire studentensteden als Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Groningen. Maar toch is het vaak noodzakelijk: het zoeken van een studentenkamer! Daarbij is niet alleen de plek van cruciaal belang maar voor veel studenten ook de hoogte van de huur. De scholen, hogescholen en Universiteiten zijn inmiddels al begonnen maar heb jij nog geen leuke kamer gevonden en ben je het op en neer reizen nu al beu? Lees dan gauw deze tips en voordat je het weet zit jij in je droom(studenten)paleisje.

Ook voor scholieren van de middelbare school kan het handig zijn om deze blog eens te bestuderen. Want hoe eerder je er bij bent hoe groter de kans dat jij tegen de tijd dat je gaat studeren een gezellige kamer hebt! Op Leuker.nl vind je nog veel meer handige informatie over studeren en financiën en kun je ook nog eens gemakkelijk zorgtoeslag aanvragen en belasting terugvragen.

  1. Inschrijven bij een woningbouwvereniging

Weet je al in welke stad je wilt gaan studeren of studeer je er al? Schrijf je dan in bij één van de woningbouwverenigingen van deze stad. Er zijn er zelfs een aantal speciaal gericht op studenten. Succes gegarandeerd!

  1. Be social

Social media is niet voor niets in het leven geroepen en vooral onder jongeren erg populair. Het is dan ook een uitstekende manier om een kamer te zoeken. Plaats een leuke, originele oproep op Facebook en Twitter of meld je aan bij Facebookgroepen voor het vinden van een woning. Volg ons daarnaast ook op Facebook en Twitter en blijf op de hoogte van de laatste tips and tricks op financieel gebied om de kosten van op jezelf wonen toch nog een beetje te drukken.

  1. Surfen op het web

Er zijn tal van verschillende websites die studentenkamers, appartementen en huurwoningen aanbieden. Het zijn er zelfs zoveel dat je soms door het bomen het bos niet meer ziet. Daarom hieronder een lijstje van bekende en goede websites om eens rond te neuzen:

Marktplaats.nl

Kamernet.nl

Kamertje.nl

Kamers.nl

Helaas moet je vaak wel een lidmaatschap afsluiten om op woningen te kunnen reageren. 

  1. Vraag rond in eigen omgeving

Vraag ook eens rond aan familie en vrienden. Misschien weet iemand wel via via een plekje of leuk studentenhuis waar je terecht kan. Dit is vertrouwd en ook nog eens een gratis manier om aan een kamer/woning te komen, dubbel voordeel dus!

  1. Ga bij een studentenvereniging

Het is niet voor iedereen weggelegd maar zeker een goede optie voor veel studenten. Lid worden van een studentenvereniging. Vaak hebben deze verenigingen studentenhuizen en kan je al snel intrekken. Waarbij de één een studentenvereniging helemaal het einde vindt moet de ander er niet aan denken. Denk dus goed na voordat je je inschrijft.

Laat geen geld liggen, doe belastingaangifte! 

Wist je trouwens dat scholieren en studenten gemiddeld 275 euro laten liggen doordat ze geen belastingaangifte doen? Dit kan in sommige gevallen zelfs een maand huur zijn! Wees dus slim, doe gelijk bij ons je aangifte en investeer die euro’s in een leuke kamer.