Tips voor het optimaal beschermen van jouw smartphone

Markonderzoekbureau Multiscope heeft 823 smartphonegebruikers gevraagd naar het gebruik van het toestel. Tachtig gebruikers gaven aan dat zij een kapot scherm hebben. De meeste schade is veroorzaakt door vallen van de smartphone. Dit is jammer want een smartphone is een waardevol bezit en het ziet er natuurlijk niet uit zo’n flinke barst in het scherm. Het is dan te hopen dat de touchscreen nog werkt.

Telefoonhoesjes

Smartphone zijn geweldige producten, maar ze zijn erg kwetsbaar. Je gebruikt de smartphone veelvuldig en een beschadiging is zo opgelopen.

Een telefoonhoesje biedt een goede bescherming. Telefoonhoesjes worden specifiek voor merken en type smartphones vervaardigd zodat camera’s, geluidsknoppen en de aansluitmogelijkheden normaal gebruikt kunnen worden. Er zijn dus telefoonhoesjes van allerlei merken, bijvoorbeeld een Samsung A50 hoesje of een iPhone 7 hoesje.

De meeste telefoonhoesjes zijn backcover hoesjes en bieden een bescherming voor de achterkant en de randen van een smartphone. Veel beschadigingen door vallen wordt met een backcover hoesje voorkomen. Backcover hoesjes zijn er in verschillende materialen; de hardcase of softcase telefoonhoes. De naam zegt het eigenlijk al, de hardcase is van hard kunststof en niet buigbaar. Een softcase of siliconenhoes is flexibel. Naast de beschermfunctie is design even belangrijk. Elk design is verkrijgbaar waardoor de smartphone een persoonlijke telefoon wordt. Kwaliteitshoesjes blijven mooi en zijn krasvrij.

De maximale bescherming

Een rugged hoesje is een backcover, maar dan op steroïden. Met een passende rugged case krijg je de best mogelijke bescherming voor de smartphone. Een rugged hoesje, ook wel een army case of heavy duty case genoemd, is eigenlijk onmisbaar als het toestel in ruigere omstandigheden gebruikt wordt tijdens hobby of werk. Rugged cases stellen veiligheid voorop ten opzichte van design. Ze zijn extra dik, bieden meer grip en absorberen maximaal schokken.

Schermbescherming

Een hoesje is belangrijk, maar voor volledige bescherming niet voldoende. Als je krassen wil vermijden, dan is een bescherming voor je display een noodzaak. Er zijn plastic en glazen screenprotectors. Een gewone screenprotector bestaat uit een flexibel laagje plastic dat je vrij gemakkelijk zelf op je toestel kleeft. Een glazen protector is het meest ideaal. Door een tweede, glaslaag bovenop het scherm te plaatsen krijgt de smartphone een betere bescherming dan bij een gewone plastic screenprotector. Verder heb je bijna hetzelfde gevoel alsof je rechtstreeks het touchscreen van je telefoon gebruikt. Een tempered glass zuigt vacuüm op het scherm van het toestel.

Verzekering

Iedere businessblog kan je vertellen dat een verzekering of verlengde garantieperiode een must is. Het maandelijks bedrag dat je voor zo’n verzekering moet betalen, is afhankelijk van de kostprijs van het toestel. Bekijk altijd goed wat er precies gedekt wordt door de polis. Zijn valschade en waterschade gedekt?  Hoe zit het met diefstal? Wordt er een onderscheid gemaakt tussen met- en zonder braak?

Bij normaal gebruik biedt een screenprotector met een backcover telefoonhoesje voldoende bescherming tegen breuk en krassen. Bij extreem gebruik waarbij het risico op valschade groot is, is een heavy duty case of flipcase zinvol. Wat jij precies nodig hebt, hangt dus af van jouw specifieke situatie.