Veranderingen zorgtoeslag 2016

De tijd vliegt voorbij en voordat we het weten zitten we alweer in 2016! Naast dat een nieuw jaar vaak goede voornemens met zich meebrengt zorgt het vaak ook voor veel veranderingen voor de zorgtoeslag. Zo zijn er ook wat veranderingen wat betreft de zorgtoeslag. Hieronder een duidelijk overzicht van de veranderingen in zorgtoeslag voor 2016. Nog geen zorgtoeslag aangevraagd? Ga dan snel naar Leuker.nl en vraag binnen een paar minuten zonder DigiD je zorgtoeslag aan!

 

Goed nieuws! In 2015 krijg je waarschijnlijk meer zorgtoeslag dan in 2015. Dit zou kunnen oplopen tot 96 euro per jaar voor als je alleenstaand bent. Overigens is het wettelijk bepaald eigen risico wel met 10 euro omhoog gegaan dus dat is dan weer een beetje jammer.

Helaas kan de verhoging van de zorgtoeslag in de praktijk ook een beetje tegenvallen doordat de percentages van de normpremie en het drempelinkomen in 2016 omhoog gaan. Hierdoor neemt de zorgtoeslag voor sommige per saldo minder toe. Nou zijn de meeste die deze blog lezen tussen de 15 en 28 jaar oud maar voor de mensen die recht hebben op AOW of te veel vermogen hebben is er zelfs de kans dat de volledige zorgtoeslag in 2016 vervalt.