Vergelijking beste jongeren zorgverzekeringen 2016

In deze blog lees je meer over de beste verzekeringen voor jongeren. Nieuwsgierig? Lees dan snel meer!

Doordat er zo ontzettend veel verschillende verzekeringen zijn, kan het soms lastig zijn om een goede maar goedkope verzekering te vinden. Als je jong bent heb je hele andere zorgbehoeften dan bijvoorbeeld je ouders of bejaarden. Daarom hebben wij voor jou deze vergelijking van beste/populairste jongeren verzekeringen gemaakt. Dit kan je helpen bij je keuze van een zorgverzekering.
Ook leggen we uit waarom wij vinden dat FLKS de beste zorgverzekering voor jongeren is.
Wanneer je een zorgverzekering afsluit moet je op twee dingen letten:

1. Maandelijkse kosten (maand premie).
2. Vrije zorgkeuze?

Maand premie

De maand premie is het bedrag dat je maandelijks betaalt voor je (verplichte) zorgverzekering. Wanneer je kiest voor een hoger eigen risico dan het verplichte bedrag van 385 euro, valt de maandpremie lager uit. Dit kan soms tot wel meer dan 20 euro per maand schelen bij het hoogste eigen risico van 885 euro. Zo kun je per jaar dus wel 240 euro besparen! Wanneer je bijna nooit ziek bent kan het dus lonen om te kiezen voor het hoogste eigen risico.

Vrije zorgkeuze

Het andere punt waar je op moet letten bij het afsluiten van een zorgverzekering is vrije zorgkeuze. Wanneer je vrije zorgkeuze hebt kun je overal in Nederland terecht voor jouw noodzakelijke medische hulp. Als je een verzekering hebt zonder vrije keuze, moet je soms tot wel 25% bijbetalen aan zorgkosten. Dit kan voorkomen als je bijvoorbeeld terecht wilt bij een academisch ziekenhuis in plaats van een streekziekenhuis. Een ander voorbeeld van vrije keus is bijvoorbeeld een gespecialiseerde sportfysiotherapeut in plaats van de dichtstbijzijnde fysiotherapeut. Zorg er dus voor dat je altijd een verzekering kiest waar je vrije zorgkeuze hebt, tenzij je dicht in de buurt van meerdere zorgverleners woont.

Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor zorg, al helemaal niet voor zorg die je niet eens nodig hebt. In onderstaande tabel kan je maand premies van de populairste jongeren zorgverzekeringen. Deze zijn met elkaar vergelijken voor 2 verschillende eigen risico keuzes.

VerzekeringVrije keuzeMaand premie
Bewuzt92
Anderzorg93
FLKS93,85
CZ Direct94,95
Ohra96,10
FBTO99,95
VerzekeringVrije keuzeMaand premie
Anderzorg69
FLKS71,35
CZ Direct75,00
Bewuzt77,00
Ohra79,43
FBTO79,12

Aanvullende verzekering

Soms wil je bepaalde zorg extra goed verzekerd hebben. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan extra fysiotherapie, tandartskosten of wereldwijde ziektekostendekking. Met een aanvullende verzekering dek je de kosten van deze zorg die niet in het basispakket zit. Bij aanvullende verzekeringen is er een groot verschil tussen de premies, let dus goed op dat je niet te veel gaat betalen. In onderstaande tabel kun je de aanvullende premies van de  populairste jongeren zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

VerzekeringVrije keuzeAanvullende premie
Anderzorg9,75
FLKS10,00
Bewuzt15,00
Ohra14,80
CZ Direct16,75
FBTO17,58

Zoals je hebt gelezen komt FLKS er super goed uit in de vergelijking beste jongeren zorgverzekeringen 2016. Ook FLKS aanvullend scoort goed als je in de vergelijking beste jongeren zorgverzekeringen alles op een rijtje ziet.

Kortom, wil jij niet voor onnodige dingen verzekerd zijn? Zoals bijvoorbeeld een rollator (terwijl je 19 bent), de anticonceptiepil terwijl je een man bent of die gratis leesbril die je mag uitzoeken terwijl je ogen prima zijn, kies dan voor de flexibele, goedkope en goed dekkende FLKS jongerenverzekering!

In de volgende blog lees je meer over het eigen risico en laten we je een paar voorbeeldsituaties zien.

Heb jij vragen of wil je meer weten over bijvoorbeeld eigen risico, vrije zorgkeus of belastingaangifte? Laat het dan hieronder in de comments weten of stuur een berichtje naar redactie@leuker.nl.