Vergelijking Zorgverzekeringen 2017

In deze blog vergelijken we een aantal zorgverzekeringen die populair zijn onder jongeren.
In de tabel hieronder staat een overzicht van de zorgverzekeringen die we hebben vergeleken.

Waarom is dit voor jou belangrijk?

  • Zorg dat je altijd goed verzekerd bent, ook als je een keer naar de fysio moet of een ongeluk krijgt.
  • Elke maand een tientje besparen op je premie lijkt misschien niet zo veel, maar na een jaar is het toch een flink bedrag, waar je weer leuke dingen mee kan doen.

Er zijn ontzettend veel verschillende zorgverzekeringen. Hierdoor is het best lastig om er eentje te kiezen die bij je past en die niet te duur is. Als je jong bent, heb je hele andere zorg nodig dan bijvoorbeeld je moeder of je opa. Dus waarom zou je dan wel voor die zorg betalen? Bij Leuker.nl hebben we een aantal populaire zorgverzekeringen onder jongeren voor je op een rijtje gezet.

Uitkomst vergelijking zorgverzekeringen:

Wat dit jaar opvalt, is dat de basispremie bij een aantal verzekeraar erg laag is. Dit lijkt dan een goede deal, maar vaak zijn de aanvullende pakketten erg duur. Hierdoor ben je uiteindelijk toch veel geld kwijt. Kijk dus goed naar de verzekering die je kiest en alle bijbehorende premies!

VerzekeraarPremie

per maand
(incl aanvullend)

Vrije keuze Ziekenhuis
en Huisarts
Vrije keuze overige zorgverlenersFysiotherapieWerelddekkingTandarts
Besured€116,70
Zekur€117,40
Bewuzt€118,50
FLKS€118,98
Ditzo€119,60
Promovendum€123,70
VerzekeraarPremie

per maand
(incl aanvullend)

Vrije keuze Ziekenhuis
en Huisarts
Vrije keuze overige zorgverlenersFysiotherapieWerelddekkingTandarts
Ditzo€97,10
FLKS€98,98
Zekur€102,40
Bewuzt€103,50
Promovendum€108,70

Volledig vergoedDeels vergoedNiet vergoed

Waar moet je op letten?

  1. Maandelijkse premie.
  2. Eigen risico.
  3. Vrije zorgkeus.
  4. Aanvullende verzekering.

Maandelijkse premie

De maandelijkse premie is het bedrag dat je maandelijks betaalt voor je zorgverzekering. Hoe lager, hoe beter!

Eigen risico

Standaard heb je een eigen risico van 385 euro, dit is verplicht. Kies je voor een hoger eigen risico, dan krijg je korting op je maandpremie. Bij het maximale eigen risico van 885 euro is dat ongeveer 20-25 euro per maand (240-300 euro per jaar).

Als je jaarlijks minder dan 385 euro aan zorgkosten hebt, kun je er misschien beter voor kiezen om een eigen risico van 885 euro te nemen. Zo bespaar je veel geld op je maandelijkse premie. Het risico is dan dat je bij onverwachte hoge kosten (bijvoorbeeld door een ongeluk) 885 euro zelf moet betalen, in plaats van 385 euro. Bij sommige verzekeraars, bijvoorbeeld bij FLKS, kun je ervoor kiezen dat bedrag in termijnen te betalen. Zij schieten het totaal bedrag dan voor.

Vrije zorgkeuze

Vaak is het voor jongeren niet nodig om bij alle zorgaanbieders terecht te kunnen. Alleen ziekenhuizen en huisartsen zijn belangrijk. Check dus altijd goed de verzekering details, en bij welke zorgaanbieders je terecht kunt. Zo biedt FLKS bijvoorbeeld een naturapolis waarmee je bij alle ziekenhuizen en huisartsen terecht kunt. FLKS vergoedt ook de meeste andere zorgaanbieders voor 100%, en enkele tot  slechts 75% (sommige verzekeraars vergoeden helemaal niets).

Aanvullende verzekering

Wanneer heb je een aanvullende verzekering nodig? Dit is handig als je bijvoorbeeld veel sport en daarom af en toe naar de fysio moet. Fysiotherapie zit niet in het basispakket, en daarom moet je je daarvoor apart verzekeren.

De inhoud van het basispakket wordt door de overheid bepaald en is daarom bij iedere zorgverzekering hetzelfde. De maandelijkse premie voor het basispakket (basispremie) verschilt wel per zorgverzekeraar. Vaak is dit het eerste bedrag waar je naar kijkt, daarom proberen verzekeraars hiermee te stunten om zo je aandacht te trekken. Meestal zijn de aanvullende pakketten dan een stuk duurder en ben je uiteindelijk toch veel geld kwijt.

Aanvullende verzekeringen kunnen flink van elkaar verschillen. Niet alleen de prijs verschilt, maar ook de inhoud. Het zou zonde zijn als je veel geld betaalt voor dekkingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Kijk daarom goed naar de dekkingen van je aanvullende verzekering. Het kan handig zijn om van tevoren een lijstje te maken met je behoefte en daarmee te gaan shoppen. Check dan wel even of het niet al in het basispakket zit.

FLKS houdt het simpel
FLKS heeft maar één aanvullende verzekering, speciaal voor jongeren. Voor iets meer dan een tientje heb je een aanvullende verzekering met een prima inhoud; er zit zelfs een tandarts vergoeding bij! Scheelt weer keuzestress.

Zorgtoeslag

Geld ontvangen voor je zorgverzekering?
Vraag zorgtoeslag aan! Zorgtoeslag is een vast bedrag per maand dat jongeren helpt bij het betalen van de zorgverzekering. De maximale zorgtoeslag in 2017 is 88 euro per maand! Wanneer je kiest voor de FLKS basisverzekering met het hoogste eigen risico van (85,48 euro), is je maandelijkse premie 85,48 euro. Zo verdien je zelfs een paar euro! Kijk of jij ook in aanmerking komt voor zorgtoeslag en vraag het gelijk aan.

Heb jij vragen of wil je meer weten over bijvoorbeeld eigen risico, vrije zorgkeus of belastingaangifte? Laat het dan hieronder of via onze facebook pagina een berichtje achter: facebook.com/leuker.nl