Vijf redenen waarom het op orde hebben van je financiën belangrijk en leuk is

De meeste studenten en scholieren vinden financiën alleen leuk wanneer ze horen dat ze geld ontvangen. Zodra je ouders over kosten, schulden en het betalen van rekeningen beginnen wordt je spontaan Oost-Indisch doof of vlucht je naar je kamer. Ik geef je geen ongelijk want ik was precies zo, totdat ik er achter kwam dat praten over geld, het bijhouden van je financiën en ervaringen delen helemaal niet zo verschrikkelijk is als dat je in eerste instantie denkt. En tja we zijn toch gierige Hollanders of niet?! Nou dan, zorg dat je die financiën op orde hebt en vergeet ook niet je belastingaangifte op Leuker.nl te doen voor die extra centen plus gave acties en flinke kortingen! Hieronder 5 redenen waarom je financiën op orde hebben handig, makkelijk en leuk is.

  1. Je weet wat je per maand te besteden hebt.

Een goed en duidelijk overzicht van je inkomsten zorgt er voor dat je weet wat je per maand kan uitgeven en hoeveel je overhoudt.

  1. De kans op onverwachtse kosten is een stuk kleiner.

Doordat je alles netjes in een map geordend hebt zijn al je uitgaves en inkomsten een stuk overzichtelijker. Hierdoor wordt de kans dat je iets over het hoofd hebt gezien een stuk kleiner. 

  1. Je hebt minder snel schulden, of je schulden zijn minder hoog.

Je weet precies wat je binnenkrijgt en wat je kosten zijn dus je kan ook van te voren bepalen of je moet bijlenen en als je wilt afbetalen hoeveel je kan afbetalen.

  1. Je houdt aan het einde van de maand meer geld over.

Als je geen idee hebt waar je je geld aan uitgeeft spendeer je het ook veel sneller. Geen overzicht leidt tot makkelijkere uitgaves.

  1. Je denkt beter na op het moment dat je een overbodige aankoop wilt doen.

Wanneer je in de winkel staat en je ziet dat schattige jurkje of die mooie broek dan zal je financiële overzicht in een mum van tijd aan je voorbij schieten. Past dit in je financiële plaatje op dat moment of niet? Zo ja, dan kan je jezelf trakteren op een nieuwe outfit, zo niet dan kan je die welverdiende euro’s beter in je portemonnee houden.

Makkelijk en leuk je belasting terugvragen 

Ik zou nog zo twintig redenen kunnen bedenken waarom het voordelig is om al je financiën in een overzicht te zetten maar dan wordt dit wel een hele lang blog. Ik denk dat de boodschap in ieder geval duidelijk is: zet en hou je financiën op orde. Het terugvragen van je té veel betaalde belasting is daar natuurlijk een belangrijk onderdeel van. Makkelijk én leuk je belasting terugvragen? Bij Leuker.nl kun je zonder Digid of t-biljet binnen een paar minuten je belastingaangifte doen en krijg je ook nog eens leuke acties!