Tips and tricks voor het vinden van een stage

Stage nodig en hard op zoek naar een stageplek waarbij de stress al naar je hoofd schiet? Schenk een kopje muntthee in, pak iets lekkers erbij en ga rustig voor je laptop zitten. Want met de Leuker.nl tips and tricks voor het vinden van een stage heb je zo een stage in de pocket! En wist je al dat wij ook supergave, leerzame stageplekken aanbieden?

Stage zoeken 

Bijna alle studenten krijgen er mee te maken, een periode waarin je een aantal maanden stage moet lopen bij een stagebedrijf. De een vind het heel leuk de ander heeft er een hekel aan (zeker als je als stagiair de hond moet uitlaten of de afwas moet doen) maar niemand komt er tussenuit. Soms hebben scholen hun eigen stagebureau en dan kan je via je school makkelijk en snel een stage regelen. Maar dit is niet altijd het geval en zeker als je op de Universiteit zit moet je vaak je eigen stage regelen.

Te laat met stage regelen

Veel studenten beginnen echter te laat met het zoeken van een stage waardoor het stresslevel behoorlijk kan toenemen. Meestal slaat de paniek blindelings toe wanneer je er achter komt dat je over 4 weken al stage moet gaan lopen. Nog geen stage maar wel hard op zoek? Lees dan eerst deze tips and tricks voor het vinden van een stage.Leuker-belasting-en-zorgtoeslag-terugvragen-2015-2016-27

  1. Gericht zoeken (zoektermen)

Vaak heeft je studie bepaalde stage eisen waaraan een goede stage moet voldoen. Zoek dan ook niet op hele brede zoektermen zodat er van allerlei verschillende stages voorbij komen. Maar zorg voor specifieke zoektermen die bij je studie aansluiten. Dit scheelt je veel kostbare tijd en geeft meer zekerheid voor het vinden van de juiste stage.

2. Zoek op verschillende platformen (online en offline)

Tegenwoordig zijn er honderden manieren om aan een stage te komen. Zoek dan niet alleen via stagemotor, stagemarkt of stageplaza maar kijk ook eens op verschillende Facebookpagina’s en Twitter. Daarnaast is het ook handig om in je sociale omgeving rond te vragen en altijd je ogen (kijk op social media, in krantjes) en oren open te houden.

3. Kritisch (wees niet al te makkelijk)

Nou is het wel heel aantrekkelijk om bijna elke stage die op je pad komt aan te nemen wanneer je in de stagestress zit, maar wij raden je dit toch af. Want als je 5 maanden stage moet lopen bij een bedrijf waar je je eigenlijk helemaal niet prettig voelt of de werkzaamheden heel erg stom vindt dan lijken die maanden wel een eeuwigheid te duren. Wees dus een beetje kritisch zodat je een leuke, goede, interessante maar zeker ook leerzame stage krijgt.

Stageplek op het oog

Heb je eenmaal een stage op het oog en denk je dat je een gedegen kans maakt? Twijfel dan niet en pak je kans. Voordat je hals over kop een sollicitatie schrijft is het wel handig om de volgende tips in acht te nemen.

4. Verzamel informatie over de stageplek

Je hebt je droom-stageplek en nu sta je op het punt om een sollicitatiebrief te schrijven. Zorg dat je van te voren genoeg informatie over het stagebedrijf hebt ingewonnen. Zo laat je aan het bedrijf zien dat je oprecht heel veel interesse in de stage hebt en de moeite neemt om ook aangenomen te worden. Hierbij kun je kijken naar hoe groot het bedrijf is, hoeveel mensen er werken, wanneer het is opgericht, hoeveel kantoren ze hebben, wat voor werkzaamheden het bedrijf uitvoert, etc.

5. Voorbeeld sollicitatie stage brief

Heb je nog nooit een sollicitatiebrief geschreven of weet je niet precies hoe je een stagebrief moet schrijven? Zoek dan op internet naar voorbeeld sollicitaties. Zo weet je in ieder geval hoe de opzet van een goede brief er uit ziet en maak je een veel grotere kans.

Pas je deze Leuker.nl tips and tricks toe dan zal je vast snel en zeker een stageplek hebben gevonden. Wil je voortaan op de hoogte gehouden worden van interessante financiële weetjes, tips and tricks voor jongeren en nog veel meer? Volg ons dan ook op Facebook of Twitter!