Voorwaarden zorgtoeslag 2016

Heb je voorgaande jaren gewoon maandelijks je zorgtoeslag ontvangen? Dan hoeft dat nog niet te betekenen dat je ook in 2016 nog steeds recht hebt op zorgtoeslag. Altijd handig om daarom even de volgende checklist van de voorwaarden zorgtoeslag 2016 te doorlopen. Recht op zorgtoeslag maar uberhaupt nog nooit je zorgtoeslag aangevraagd? Doe dat dan binnen een paar minuten zonder DigiD op Leuker.nl!

Recht op zorgtoeslag 2016 

Zorgtoeslag is een mooie maandelijkse bijkomstigheid waar veel studenten en scholieren vol smacht elke keer naar uitkijken. Alleen niet iedereen heeft recht op zorgtoeslag. Ook als er op financieel gebied dingen gaan veranderen in 2016 kan het zo zijn dat je niet meer in aanmerking komt voor zorgtoeslag. In dat geval moet je zelf je zorgtoeslag stopzetten, anders kan het zo zijn dat je achteraf nog een groot geldbedrag moet terugbetalen. Wil je meer weten over het stopzetten van je zorgtoeslag lees dan de blog; ‘hoe moet ik mijn zorgtoeslag stopzetten‘.

Voorwaarden zorgtoeslag 2016 

Om zorgtoeslag te krijgen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Hieronder staan de voorwaarden voor het ontvangen van zorgtoeslag in 2016. Heb je een toeslagpartner, dan gelden de regels ook voor je partner.

Extra regels wat betreft zorgtoeslag

Soms kan het zo zijn dat je toch geen zorgtoeslag kan krijgen of zijn er aanvullende regels waardoor zorgtoeslag voor je is uitgesloten. Eén zo een situatie is bijvoorbeeld als je militair bent. Kijk voor de aanvullende regels op de website van de Belastingdienst.

Zorgtoeslag als je in het buitenland woont of werkt

Daarnaast is het zo dat als je in het buitenland woont of werkt soms ook zorgtoeslag kan krijgen. Hier gelden ook weer aparte regels voor die duidelijk op de site van de Belastingdienst staan.

Kom jij in aanmerking voor zorgtoeslag maar heb je het nog niet aangevraagd? Vraag je zorgtoeslag dan makkelijk, zonder DigiD, op Leuker.nl aan en ontvang ook nog eens mooie deals!