Wanneer moet ik mijn zorgtoeslag stopzetten?

Heb je al jaren zorgtoeslag ontvangen maar denk je dat er dit jaar wat is veranderd en dat je wellicht geen recht meer hebt op zorgtoeslag? Dan kan je het maar het best zo snel mogelijk stopzetten. Je kan je zorgtoeslag het makkelijkste via Toeslagen.nl van de Belastingdienst stopzetten. Maar wanneer moet je je zorgtoeslag stopzetten?

Zoals je misschien al wist is zorgtoeslag een tegemoetkoming in de zorgkosten die de overheid aan jou geeft. Vanaf je 18de kan je zorgtoeslag aanvragen. Hier zitten wel een aantal regels aan vast, onder anderen dat je niet te veel mag verdienen en een Nederlandse zorgverzekering moet hebben. Of je zorgtoeslag hoort te ontvangen hangt dus ook van je inkomen af. Zo mocht je in 2015 als alleenstaande maximaal 26.316 euro per jaar verdienen. En had je een toeslagpartner dan was het maximum 32.655 euro.

Veranderingen financiële of persoonlijke situatie

Het kan zo zijn dat er veranderingen in je persoonlijke/financiële plaatje zijn gekomen waardoor je meer verdient en misschien dus geen recht meer hebt op zorgtoeslag. Misschien heb je in 2015 er wel een toeslagpartner bijgekregen waardoor jullie gezamenlijke inkomen hoger is dan € 32.655. Of heb je juist promotie gekregen en is je eigen inkomen hoger dan € 26.316 per jaar. In dat geval moet je je zorgtoeslag stopzettten!

Zorgtoeslag 2016 

Gaat er voor jou in 2016 iets veranderen in het financiële plaatje dan gelden de volgende regels. Heb je geen toeslagpartner dan mag je een maximaal inkomen hebben van € 26.136, heb je wel een toeslagpartner dan is het maximale inkomen € 32.655. Check dus even goed wat jij in 2016 gaat verdienen voordat je je zorgtoeslag uitbetaling laat doorgaan en opeens een hoop geld moet terugbetalen.

Tijdig je zorgtoeslag stopzetten

Het is handig om de uitbetaling zorgtoeslag tijdig te stoppen want zo zorg je er voor dat je aan het einde van het jaar niet de ten onrecht ontvangen zorgtoeslag weer terug hoeft te betalen. En dat kan een flinke smak geld zijn, dus wees slim en zet je zorgtoeslag stop wanneer je er geen recht meer op hebt!

Wel recht op zorgtoeslag? Aanvragen die hap!

Denk je nou juist na het lezen van deze blog, ‘heej volgens mij heb ik juist wel recht op zorgtoeslag alleen ik heb het nog nooit aangevraagd?’. Vraag dan snel en makkelijk je zorgtoeslag op Leuker.nl aan en profiteer ook nog eens van mooie deals!