Wanneer staat de zorgtoeslag op mijn rekening?

Yessss je hebt je zorgtoeslag op Leuker.nl aangevraagd! Het vervelende werk is gedaan en nu maar wachten totdat het zorgtoeslag bedrag elke maand wordt bijgeschreven. Maar wanneer staat de zorgtoeslag op je rekening?

Zorgtoeslag op betaaldag bijgeschreven

Nadat je je zorgtoeslag bij ons hebt aangevraagd en je zorgtoeslag aanvraag geregeld is betaald de Belastingdienst vervolgens maandelijks je zorgtoeslag uit. De Belastingdienst heeft samen met de banken afgesproken dat de toeslag nog op dezelfde dag, de betaaldag, op je rekening moet worden bijgeschreven. Het hangt per bank af wanneer (op welk tijdstip) zij het bedrag bijschrijven.

Wanneer staat zorgtoeslag op mijn rekening?

Het is per bank dus ook verschillend wanneer de toeslag ook daadwerkelijk op je rekening staat. Heb je bijvoorbeeld een rekening bij de ING dan staat je zorgtoeslag nog voor 12.00 uur op je rekening. Ben je klant bij een andere bank dan staat de toeslag voor 24.00 erop.¬†Wil je weten wanneer de zorgtoeslag door de Belastingdienst wordt overgemaakt? Lees dan ‘Wanneer wordt mijn zorgtoeslag uitbetaald‘.

Geen zorgtoeslag ontvangen?

Help, het is de uitbetalingsdag van de Belastingdienst geweest maar je hebt nog steeds geen toeslag ontvangen! Paniek, paniek want je had je zo verheugd op dat extra geld waar je weer een paar dagen mee vooruit kan. Gelukkig hebben we in de volgende blog een duidelijk plan van aanpak wanneer je geen toeslag hebt ontvangen. Dus geen toeslag? Lees ‘Ik heb geen zorgtoeslag ontvangen, wat moet ik doen?’

Leuker.nl Twitter en Facebook

Vond je het een interessante of handige blog? Volg Leuker.nl dan op Twitter en Facebook en mis niets op het gebied van finance! Ben jij een scholier of student en heb je daarnaast een (bij)baan? Vergeet dan ook niet makkelijk en snel bij ons je belastingaangifte te doen. Wij maken het namelijk wel leuk doordat je gelijk je belastinggeld via AfterPay kunt besteden! Dus vlug vlug vraag die belasting terug!