Wanneer wordt mijn zorgtoeslag uitbetaald?

Zorgtoeslag ontvangen is altijd fijn en handig. Maar wanneer wordt je zorgtoeslag uitbetaald? Je moet natuurlijk wel in eerste instantie je zorgtoeslag hebben aangevraagd! Nog niet gedaan? Binnen een paar minuten zonder DigiD zo op Leuker.nl geregeld! Wil jij net zo makkelijk je belasting terugvragen? Doe dat dan ook via Leuker.nl en je kunt direct je belastingteruggave besteden bij één van de 5.000 aangesloten webshops van AfterPay!

Datum uitbetaling zorgtoeslag

Iedereen verheugd zich er altijd op, het moment waarop de zorgtoeslag op je rekening wordt gestort. Maar wat is eigenlijk de datum dat je zorgtoeslag op je bankrekening verschijnt?

Zorgtoeslag uitbetaald door Belastingdienst

De Belastingdienst is de instantie die de zorgtoeslag uitbetaald. Deze uitbetaling vind maandelijks plaats, maar de precieze datum verschilt per maand. In principe wordt de zorgtoeslag namelijk op de 20ste van de maand door de Belastingdienst uitbetaald. Maar valt de 20ste op een feestdag of in het weekend dan wordt de toeslag 1 werkdag daarna uitbetaald. Voor 2015 gelden nog de volgende uitbetalingsdata:

Zorgtoeslag van november: uitbetaling op 20 oktober 2015

Zorgtoeslag van december: uitbetaling op 20 november 2015

Is het al de 20ste van de maand geweest maar staat het nog niet op je rekening? Lees dan ook ‘wanneer staat de zorgtoeslag op mijn bankrekening‘.