Welk internetabonnement past het beste bij jou?

Internetproviders zijn er tegenwoordig in overvloed. Allemaal hebben ze aantrekkelijke aanbiedingen en abonnementen. Doordat er zoveel providers zijn, kan het soms lastig zijn om het juiste abonnement af te sluiten. Hoe kom je erachter welk internetabonnement het best bij jou past?

 

Alles-in-één

Als eerste moet je weten of je naast internet ook nog andere diensten wilt gebruiken. Veel providers bieden naast internet namelijk ook nog digitale televisie of telefonie aan. Dit noemen ze een alles-in-één pakket. Een dergelijk pakket is voordeliger dan alles los van elkaar afsluiten. Het is dus verstandig om deze pakketten goed met elkaar te vergelijken, zodat je alles bij dezelfde provider hebt en niet los van elkaar. Je kunt hiermee veel geld besparen!

 

Verbruik

Daarnaast is het handig om een schatting te hebben van je internetverbruik. Het is namelijk niet nodig om een super uitgebreid abonnement te nemen met een zware internetverbinding, als je niet vaak internet gebruikt en alleen maar mailtjes opent. Je kunt dan beter een simpel abonnement nemen, zodat je goedkoper uit bent. Kies dus een abonnement dat bij jouw internetgedrag past, zodat je alleen betaalt voor wat je nodig hebt.

 

Internetsnelheid

Het is ook handig om van tevoren te bedenken hoe snel je internetverbinding moet zijn. De internetsnelheid wordt uitgedrukt in Mb/s. Hoe meer Mb/s, hoe sneller het internet. Sneller internet kost alleen wel meer geld. Om te bepalen hoe snel jouw internet moet zijn, kijk je naar de volgende dingen: het aantal mensen in huis dat tegelijkertijd online is en de functie van het internet. Met de functie van het internet wordt bedoeld waar je het internet voor gebruikt. Iemand die alleen woont en elke dag maar een paar keer zijn mail checkt, heeft geen snelle internetverbinding nodig. 20 Mb/s is dan al genoeg. Alleen bij veel gebruik van het internet is het verstandig om voor een snelle internetverbinding te gaan. Kijk je veel Netflix? Dan is het verstandig om voor een internetsnelheid van 20 tot 50 Mb/s te gaan. Woon je met veel mensen en streamen, gamen en surfen jullie allemaal veel? Dan is een snelheid van minimaal 50 Mb/s zeker aan te raden.

 

Soort internetverbinding

Er zijn verschillende soorten internetverbindingen mogelijk, namelijk: ADSL, VDSL, kabel en glasvezel. Ze verschillen allemaal in prijs en snelheid. De ADSL en VDSL zijn het goedkoopst, maar ze hebben ook de laagste snelheid. Deze zijn dus handig voor mensen die alleen wonen en weinig internet gebruiken. Hierna heb je een kabelverbinding. Deze is al sneller, maar wel duurder. Als je kabel nog te langzaam vindt, is er de glasvezelverbinding. Dit is de snelste, maar ook de duurste. Deze is alleen verstandig als je veel internet gebruikt en het internet met veel mensen moet delen. Sommige verbindingen zijn niet overal mogelijk. Onderzoek dus eerst goed of je wel een bepaalde internetverbinding kan gebruiken.

 

Er zijn dus veel dingen waar je op moet letten bij het sluiten van een internetabonnement. Let goed op wat jij verbruikt en waar jij het internet voor gebruikt. Ook kan het verstandig zijn om een alles-in-één pakket af te sluiten, zodat je minder kosten hebt. Via vergelijkingssites kom jij er gemakkelijk achter welke internet provider het beste bij jou pas én het goedkoopste is!