Wijzigingen zorgtoeslag 2017

Ben je al bekend met Wijzigingen zorgtoeslag 2017? Het duurt niet lang meer en dan mogen de champagneflessen weer knallen! Het is bijna 2017. Een nieuw jaar begint niet alleen met mooie feestjes en goede voornemens, maar vaak ook met veranderingen van wetten en regels.
Zo wordt er jaarlijks wel iets veranderd aan de zorgpremies en de zorgtoeslag. Dit maakt het allemaal best ingewikkeld. Daarom geven we je hieronder een duidelijk overzicht van de veranderingen in de zorgtoeslag voor 2017

Meer zorgtoeslag in 2017

In 2017 krijg je waarschijnlijk meer zorgtoeslag dan in 2016. Dit zou kunnen oplopen tot 88 euro per jaar voor alleenstaanden. Het verplichte eigen risico stijgt dit jaar niet en blijft 385 euro per jaar. Het is voor het eerst sinds 2008(!) dat het eigen risico gelijk blijft. Snel berekenen hoeveel zorgtoeslag je krijgt, doe je hier!

Hogere zorgverzekering 2017 premie

Heel leuk natuurlijk, meer zorgtoeslag, maar juich niet te vroeg. Ook de premies van de zorgverzekeringen stijgen namelijk. Vorig jaar steeg de zorgtoeslag ook, maar bleef de zorgpremie gelijk, dus toen ging iedereen er op vooruit. Dat is dit jaar helaas niet zo. Verzekeringen worden namelijk duurder! De meeste zorgpremies stijgen tussen de 7 en 12 euro per maand. En aangezien de zorgtoeslag maar met 5 euro per maand stijgt, gaan de meeste mensen er juist op achteruit. Beetje jammer weer!

Zorganalyse uitvoeren

Ben je benieuwd of jouw verzekering nog wel de juiste is voor jou? Vraag dan een gratis je zorganalyse aan op ByDeHand.

Vergeet niet je Zorgtoeslag aanvragen

De hoogte van je zorgtoeslag hangt, net als vorig jaar, af van je inkomen. Iedereen met een inkomen lager dan 20.000 euro per jaar krijgt 88 euro zorgtoeslag. Als je meer verdient dan krijg je steeds minder zorgtoeslag. Zo krijgt iemand die 23.000 euro per jaar verdient nog maar 56 euro zorgtoeslag. Vanaf een jaarinkomen van 27.500 krijg je helemaal geen zorgtoeslag meer. Ben je benieuwd hoeveel zorgtoeslag jij kan krijgen, of heb je het gewoon nog niet aangevraagd? Ga naar Leuker.nl en vraag binnen een paar minuten zonder DigiD je zorgtoeslag aan!