Privacy & Cookiebeleid Leuker.nl

Belasting terugvragen, Zorgtoeslag aanvragen en altijd op de hoogte blijven..
Dit maken we mogelijk door het plaatsen van cookies en je een aantal vragen te stellen,
waarbij we beseffen dat de gegevens die we van je vragen hoogstpersoonlijk zijn.

Lees hieronder hoe we daarmee omgaan en laat ons weten of we iets kunnen verbeteren op onze contact pagina.
Hoe we omgaan met jou gegegevens is gemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens onder nummer:
1558889

Deel I

Bij Leuker.nl vinden we privacy erg belangrijk. Om je privacy te beschermen houden we ons aan de Wet bescherming persoonsgegevens. We willen jullie door middel van dit beleid in begrijpelijke taal laten zien wat we allemaal met je persoonsgegevens doen, en vooral wat we er niet mee doen!
Maar we zullen ons eerst even voorstellen. Leuker.nl helpt je met het doen van belastingaangifte, en we zijn onderdeel van Moeilijker.nl B.V.. Moeilijker.nl B.V. biedt naast aangiften voor jongeren ook nog andere diensten met betrekking tot belastingadvies aan.
In het kort komt ons Privacy- en Cookiebeleid op het volgende neer;

Als je meer wilt lezen over een artikel, scroll dan verder naar beneden voor meer uitleg:

A.
We vragen alleen persoonsgegevens die noodzakelijk zijn om van onze diensten gebruik te kunnen maken.
B.
We gebruiken je persoonsgegevens alleen voor de volgende doeleinden:
  • Het berekenen en doen van belastingaangifte (Voorlopige Teruggave) of het aanvragen van Zorgtoeslag;
  • Het berekenen van je eventuele belastingteruggave;
  • Het aanmaken van een account om je aangiftes op een later moment terug te kunnen zien;
  • Het opslaan van je ingevoerde persoonsgegevens binnen je account, zodat je deze op een later moment weer kan inzien, gebruiken en kan wijzigen;
  • Het versturen van een e-mail over een van onze andere diensten van Leuker.nl tenzij je expliciet hebt aangegeven hier vanaf te zien.
    Wel gebruiken we je e-mail voor het versturen van een servicemail (zoals bij het opnieuw instellen van je wachtwoord, nieuwe aangifte updats of als er wijzigingen zijn in ons Privacy- en Cookiebeleid).
C.
Wat we in ieder geval niet doen met je persoonsgegevens:
  • We geven je persoonsgegevens niet aan andere partijen zonder jouw expliciete toestemming. Aan niemand. Dus ook niet aan marketeers
  • We bewaren je Burgerservicenummer (BSN) niet
  • We hebben geen toegang tot jou aangifte en/of aanvraaggegevens en deze staan volledig ‘encrypted’ opgeslagen.
  • We gebruiken je persoonsgegevens niet voor andere doeleinden dan hierboven aangegeven.
  • Wij zorgen ervoor dat je persoonsgegevens niet naar buiten de EU gaan.
D.
Ook onze leveranciers, partners, affiliates houden zich aan deze Privacyvoorwaarden.
E.
We doen er alles aan je gegevens zo goed mogelijk te beveiligen tegen onbevoegde toegang, verlies of diefstal. De communicatie met de Belastingdienst vindt via een beveiligde verbinding plaats.
F.
We bewaren je gegevens niet langer dan nodig. Je kan altijd zelf je gegevens bij ons verwijderen.
G.
Wil je weten welke persoonsgegevens we van je hebben opgeslagen, of wil je je gegevens laten corrigeren?
Kijk in je account of neem contact met ons op via onze contact pagina.
H.
Leuker.nl plaatst cookies op je computer om de website voor jou zo goed mogelijk te weer te kunnen geven.
We plaatsen functionele cookies om onze website correct te laten functioneren.
I.
Heb je verder nog vragen? Kijk op onze FAQ-pagina, of neem direct contact met ons op.
J.
Leuker.nl kan in de toekomst besluiten dit Privacy- en Cookiebeleid te wijzigen indien wij bijvoorbeeld, voor zover dit wettelijk is toegestaan, andere persoonsgegevens zullen gaan verwerken die niet zijn genoemd in ons Privacy- en Cookiebeleid.
Uiteraard brengen we je hiervan op de hoogte!

Deel II

A.
Welke persoonsgegevens hebben we voor welk doeleinden van je nodig?
Hieronder vind je antwoord op deze vraag.
  • Naam, adres en woonplaats gegevens (NAW-gegevens), Burgerservicenummer (BSN). Toepassing: Het versturen van de belastingaangifte naar de Belastingdienst. Je BSN wordt niet door ons bewaard.
  • NAW-gegevens, geboortedatum, inkomensgegevens. Toepassing: Dit zijn de gegevens die we van je nodig hebben voor het doen van belastingaangifte, waaronder het berekenen van de eventuele belastingteruggave of de aanvraag van een zorgtoeslag
  • IBAN rekeningnummer. Toepassing: Je IBAN rekeningnummer hebben we nodig om je identiteit vast te kunnen stellen aan de hand van je betaling via iDeal of Afterpay
  • Inloggegevens, e-mailadres, wachtwoord. Toepassing: Het aanmaken van een account om je aangiftes op een later moment terug te kunnen zien
  • E-mail adres. Toepassing: Het versturen van een e-mail ter ondersteuning van de diensten van Leuker.nl, of voor het versturen van een servicemail (zoals je activatiecode, status van je aangifte, bij het opnieuw instellen van je wachtwoord of als er wijzigingen zijn in ons Privacy- en Cookiebeleid).
B.
Voor welke doeleinden mogen we je persoonsgegevens gebruiken?
  • Het versturen van de belastingaangifte naar de Belastingdienst. Om je belastingaangifte bij de Belastingdienst in te kunnen dienen heeft de Belastingdienst bepaalde informatie van je nodig. Dit is naast je naam ook je Burgerservicenummer.We bewaren je Burgerservicenummer (BSN) niet, het wordt alleen gebruikt om je aangifte in te kunnen dienen bij de Belastingdienst.
  • Het berekenen van je teruggave en het indienen van de aangifte. Om je eventuele teruggave van de Belastingdienst te berekenen, hebben we een aantal gegevens van je nodig, zoals de onkosten die je het afgelopen jaar hebt gemaakt.
  • Het opslaan van je gegevens om deze op een later moment in te kunnen zien. Leuker.nl biedt jou de mogelijkheid je ingevulde gegevens van je vorige aangifte online in te zien (op je BSN na dan). Om ervoor te zorgen dat alleen jij bij je persoonsgegevens kan, hebben we inloggegevens van je nodig. Je wachtwoord wordt hierbij versleuteld in onze database opgeslagen. Daarnaast bewaren we je contactgegevens zodat je deze op een later moment eenvoudig kunt hergebruiken.
    Je kunt altijd je account verwijderen. Dan worden ook al je persoonsgegevens die we van je hebben voorgoed vernietigd.
  • Je inloggegevens hebben we nodig om je toegang te kunnen verschaffen tot je account, zodat je inzage kan krijgen in verstuurde aangiftes of bijvoorbeeld je persoonsgegevens kan inzien, aanpassen of verwijderen.
  • Het versturen van een e-mail over een van onze andere diensten van Leuker.nl , of het versturen van een servicemail. We zullen je zo nu en dan een mail sturen over een van onze andere diensten die ook met het doen van Belastingaangifte te maken hebben. Je kunt je altijd uitschrijven voor deze e-mail. Ook zullen we je mail gebruiken om eventueel een herinneringsmail te sturen als blijkt dat je voor lange tijd niet meer bent ingelogd. Je krijgt dan uiteraard de mogelijkheid je account te verwijderen.