Regel nu eenvoudig een reisverzekering die bij je past!

 

Op Leuker.nl leggen we je alles helder uit, én zorgen we dat jij eenvoudig de juiste reisverzekering kunt regelen!

Ga jij binnenkort op reis? Dan wil je natuurlijk wel goed verzekerd zijn.
Maar welke reisverzekering past het beste bij jou? Wij helpen jou hierbij!

Wat is het precies?

Je wil natuurlijk altijd goed verzekerd zijn, dus ook als je op reis gaat. Met een reisverzekering ben je verzekerd voor onverwachte uitgaven in het buitenland. Dit kunnen medische kosten zijn, maar ook verlies of diefstal van bagage.

 

De dekkingen van een reisverzekering kunnen per verzekeraar nogal verschillen. Bedenk dus altijd goed welke dekkingen je nodig denkt te hebben!

Waar kan je uit kiezen?

Kort- of doorlopende verzekering

Een kortlopende verzekering sluit je af voor één vakantie. Je betaalt dus ook maar één keer premie. Met een doorlopende verzekering ben je hele jaar verzekerd in het buitenland. Je betaalt een maandelijkse premie.

Europa- of werelddekking

Je kunt meestal kiezen voor Europa- of werelddekking. Als je kiest voor Europadekking is de verzekering alleen geldig in Europese landen en in bepaalde verdragslanden.

Aanvullende dekkingen

Vaak kun je nog een aantal aanvullende dekkingen kiezen. Voorbeelden zijn: wintersport, medische kosten en ongevallen. Bedenk goed of je deze dekkingen nodig hebt!

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je reis niet doorgaat. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval moet annuleren, kan je annuleringsverzekering de kosten dekken. Bedenk wel dat je hiervoor een geldige reden moet hebben. Als de reis je ineens niet zo goed uit komt en je wilt je geld terug omdat je een annuleringsverzekering hebt afgesloten geldt dat natuurlijk niet.

Voorkom dubbel verzekeren!

Spoedeisende hulp in het buitenland wordt deels gedekt door de basisverzekering van je zorgverzekering. Het zou kunnen dat je aanvullende verzekering de resterende kosten dekt. Check voor het afsluiten van een reisverzekering dus altijd je zorgverzekering! Meer informatie over zorgverzekeringen vind je hier!

 

Het kan zijn dat je al een ongevallenverzekering hebt. Dan hoef je deze natuurlijk niet meer af te sluiten. Let er dan wel op dat bijvoorbeeld wintersport niet altijd gedekt wordt door een ongevallenverzekering!

 

Vraag altijd aan je ouders of je misschien nog bij een van hen verzekerd bent!

Tips!

  • Medische kosten tijdens wintersport zijn alleen verzekerd als je wintersport én medische kosten aanvullend hebt verzekerd. Dit geldt vaak ook voor ongevallen en wintersport!
  • Een annuleringsverzekering afsluiten bij je reisverzekering is meestal goedkoper dan een losse annuleringsverzekering!
  • Een sportuitrusting is niet standaard meeverzekerd als je je bagage aanvullend verzekerd. Check altijd de voorwaarden van je verzekeraar!

ByDeHand

Met de handige analyse van ByDeHand weet jij precies welke verzekering bij je past, en zorg je dat je niet dubbel verzekerd bent!

Wat moet je doen?

Wordt lid van Leuker!

We zijn met ons team druk bezig om Leuker.nl continu te verbeteren, zodat we jou goed kunnen helpen! Deel je mening en geef ons tips via Facebook.