FLKS zorgverzekering

speciaal voor studenten en young professionals

FLS zorgverzekering

Als je jong bent heb je hele andere zorg nodig dan je moeder of je opa,

dus waarom zou je daar dan wel voor betalen?

Zorgverzekeringen voor jongeren en studenten!

Vanaf het moment dat je 18 jaar wordt, ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Maar hoe weet je welke je moet kiezen? Je hebt vaak hele andere, en vaak minder zorg nodig dan bijvoorbeeld je ouders. Toch heb je vaak dezelfde soort verzekering.

Er zijn heel veel verschillende zorgverzekeringen. Hierdoor is het lastig om er eentje te kiezen. Je wilt niet verzekerd zijn voor dingen die je niet nodig heb, en je wilt ook zeker niet te veel betalen. Uit onderzoek door leuker, komt FLKS als beste uit de bus. Nu met 10% korting.

Maandelijkse premie

De maandelijkse premie is het bedrag dat je maandelijks betaalt voor je zorgverzekering. Hoe lager, hoe beter!

Elke maand een tientje besparen lijkt misschien niet zo veel, maar na een jaar is dat toch een flink bedrag!

Basisverzekering

De overheid bepaalt welke zorg vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Of je zorgkosten helemaal of deels worden vergoed, is afhankelijk van het soort verzekering dat je hebt en of je gebruik maakt van een gecontracteerde of niet-gecontracteerde zorgaanbieder. Bij FLKS ben je verzekerd voor zorg bij alle ziekenhuizen en bijna alle zorgaanbieders in Nederland. Bij zorgaanbieders met wie wij een contract hebben wordt 100% vergoed. Bij een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben wordt 80% vergoed.

Spoedgeval? Vaak ben je met een budgetpolis dan wel verzekerd in alle ziekenhuis!

Eigen risico

Standaard heb je een eigen risico van 385 euro, dit is verplicht. Kies je voor een hoger eigen risico, dan krijg je korting op je maandpremie. Bij het maximale eigen risico van 885 euro is dat ongeveer 15-20 euro per maand (180-240 euro per jaar).

 

Als je jaarlijks minder dan 385 euro aan zorgkosten hebt, kun je er misschien beter voor kiezen om een eigen risico van 885 euro te nemen. Zo bespaar je veel geld op je maandelijkse premie. Het risico is dan dat je bij onverwachte hoge kosten (bijvoorbeeld door een ongeluk) 885 euro zelf moet betalen, in plaats van 385 euro.

Aanvullende verzekering

Naast wat er in de basisverzekering al verzekerd is heeft FLKS gekeken naar wat jongeren graag verzekerd zouden willen hebben. Hieruit kwam: werelddekking, tandarts en fysiotherapie. Deze kan je voor een klein bedrag per maand ook laten verzekeren.