Vergelijk populaire zorgverzekeringen

voor jongeren en studenten!

 

Op leuker.nl leggen we alles helder uit en vergelijken we een aantal (goedkope) zorgverzekeringen,

zodat jij het eenvoudig zelf kan regelen!

Als je jong bent heb je hele andere zorg nodig dan je moeder of je opa,

dus waarom zou je daar dan wel voor betalen?

Zorgverzekeringen voor jongeren en studenten!

Vanaf het moment dat je 18 jaar wordt, ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Maar hoe weet je welke je moet kiezen? Je hebt vaak hele andere, en vaak minder zorg nodig dan bijvoorbeeld je ouders. Toch heb je vaak dezelfde soort verzekering.

Er zijn heel veel verschillende zorgverzekeringen. Hierdoor is het lastig om er eentje te kiezen. Je wilt niet verzekerd zijn voor dingen die je niet nodig heb, en je wilt ook zeker niet te veel betalen. Check ons overzicht en vergelijk zelf!

Zorgverzekering 2019 met eigen risico €385 per jaar

We hebben een aantal populaire zorgverzekeringen onder jongeren en studenten in een overzicht gezet, zodat je ze zelf kan vergelijken.

VerzekeraarPremie

per maand
(incl aanvullend)

Vrije keuze Ziekenhuis
en Huisarts
Vrije keuze overige zorgverlenersFysiotherapieWerelddekkingTandartsBrillen en lenzenAnticonceptie
ZieZo (Basis)€122,45
FLKS€126,86
Ditzo€128,70
Ohra€132,55
AnderZorg€141,90
Zekur vrij€144,90
ZieZo (Selectief)€118,45
Bewuzt€126,45
Zekur€130,-
Besured€146,05
Promovendum€146,30

Volledig vergoedDeels vergoedNiet vergoed

Aandachtspunten

Maandelijkse premie

De maandelijkse premie is het bedrag dat je maandelijks betaalt voor je zorgverzekering. Hoe lager, hoe beter!

Elke maand een tientje besparen lijkt misschien niet zo veel, maar na een jaar is dat toch een flink bedrag!

Budget-, natura- of restitutiepolis?

Met een budgetpolis ben je niet bij alle ziekenhuizen verzekerd, maar de premie is vaak wel een stuk lager. Heb je een naturapolis? Dan ben je volledig vergoed bij zorgverleners waar jouw verzekering een contract mee heeft; bij zorgverleners zonder contract moet je vaak een percentage zelf betalen. Een restitutiepolis zorgt ervoor dat je overal een vergoeding krijgt, dus dan heb je meer keuzevrijheid.

Basisverzekering

De inhoud van het basispakket wordt door de overheid bepaald en is daarom bij iedere zorgverzekering hetzelfde. De maandelijkse premie voor het basispakket (basispremie) verschilt wel per zorgverzekeraar. Vaak is dit het eerste bedrag waar je naar kijkt, daarom proberen verzekeraars hiermee te stunten om zo je aandacht te trekken. Meestal zijn de aanvullende pakketten dan een stuk duurder en ben je uiteindelijk toch veel geld kwijt.

Spoedgeval? Vaak ben je met een budgetpolis dan wel verzekerd in alle ziekenhuis!

Eigen risico

Standaard heb je een eigen risico van 385 euro, dit is verplicht. Kies je voor een hoger eigen risico, dan krijg je korting op je maandpremie. Bij het maximale eigen risico van 885 euro is dat ongeveer 15-20 euro per maand (180-240 euro per jaar).

 

Als je jaarlijks minder dan 385 euro aan zorgkosten hebt, kun je er misschien beter voor kiezen om een eigen risico van 885 euro te nemen. Zo bespaar je veel geld op je maandelijkse premie. Het risico is dan dat je bij onverwachte hoge kosten (bijvoorbeeld door een ongeluk) 885 euro zelf moet betalen, in plaats van 385 euro.

Aanvullende verzekering

Aanvullende verzekeringen kunnen flink van elkaar verschillen. Niet alleen de prijs verschilt, maar ook de inhoud. Het zou zonde zijn als je veel geld betaalt voor dekkingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Kijk daarom goed naar de dekkingen van je aanvullende verzekering en vergelijk de pakketten met elkaar. Het kan handig zijn om van tevoren een lijstje te maken met je behoefte en daarmee te gaan shoppen. Check dan wel even of het niet al in het basispakket zit.

 

Jongeren tussen de 18 en 30 willen zich vaak extra verzekeren voor bepaalde zorgkosten. Denk hierbij aan tandartskosten, wereldwijde ziektekostendekking en voldoende fysiotherapiebehandelingen. Deze zorgkosten zitten niet in het basispakket. Je hebt hier dus een aanvullende verzekering voor nodig.

Op de site Geld.nl kan je zorgverzekeringen vergelijken door je persoonlijke info in te vullen en je zorgwensen aan te geven.

FLKS Jongerenverzekering

FLKS is één van de zorgverzekeringen die als beste uit de vergelijking komt. FLKS is een initiatief van CJP.